Sådan behandler du mos på taget

Tagrensning er et godt våben mod mos på taget.
Tagrensning er det bedste våben mod mos og alger på taget.

Rigtig mange danske husejere døjer hvert eneste år med mos på taget. Det kan være meget irriterende, fordi det er mere end svært at undgå. Mos på taget er nemlig ikke en sjældenhed rundt omkring i det danske land. Grundet den høje fugtighed, som det svingende klima medfører, har mos og alger optimale betingelser for at vokse. Derfor skal der en tagrensning til behandle herlighederne, hvilket kan være en udfordrende og tidskrævende omgang.

Har jeg grund til at frygte mos på taget?

Flere danskere er rent faktisk i tvivl om, hvor vidt man skal reagere på mos på taget. Derfor er det vigtigt først at få på plads, hvordan mos reagerer med ens tag, før man beslutter sig for valg af tagrensning:

  • Mos på taget er som udgangspunkt ikke farlig for taget på kort eller lang sigt.
  • Der kan opstå problemer, når store klumper af mos samler sig og suger regnvand til sig. Vandet kan sive ind under tagbelægningen og forårsage fugtskader.
  • Derfor bør man som husejer fjerne de store klumper af mos på taget med en tagrensning, hvis man har mulighed for det.

Mange danskere vælger oftest at få professionelle kræfter til at hjælpe med at fjerne mos og alger på taget med en tagrensning, lige som det er tilfældet med algebekæmpelse. Dette skyldes nok, at der netop er tale om taget på et hus, hvilket for mange er rigtig svært at komme til.

Samtidig kan det være farligt at færdes på et tag, der udsættes for behandling. Dette kan nemlig gøre teglene våde og dermed også glatte. Professionelle firmaer har nogle helt andre materialer og værktøjer til rådighed, hvilket gør det meget nemmere for dem at udføre behandlingen. Ønsker du alligevel at give dig i kast med bekæmpelsen af mos på taget på egen hånd, så er det en god idé at begynde med rindende vand og en stiv kost.

Del gerne med venner...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter