Sådan behandler du kontormøbler i træ

Kontormøbler i trykimprægneret træ.
Kontormøbler i trykimprægneret træ.

Markedet for kontormøbler er eksploderet hen over de seneste år, og i dag kan man få rigtig mange forskellige modeller og typer. Det er en hastig udvikling, man har set i denne branche, da der tidligere ikke var særligt mange modeller og da slet ikke forskellige materialer, man kunne vælge i mellem. På trods af den store udvikling, og de mange forskellige modeller, der er begyndt at dukke op i anderledes materialer, så er der ingen tvivl om, at kontormøbler i træ stadig er et hit blandt danskerne.

Nye og brugte kontormøbler i trykimprægneret træ kræver dog ofte en anderledes form for vedligeholdelse, og derfor er det vigtigt at man er klar over, hvad man må og ikke må, når man køber et møbel i træ.

Det er vigtigt at huske på, at træ er et naturmateriale. Det vil sige, at du altså ikke kan finde to træmøbler, der er 100 procent ens. Det skyldes forskellige ting som knaster og åretegninger, der varierer fra træ til træ. Samtidig er træ levende på den måde, at påvirkes af lys og varme, hvorfor man f.eks. ser at et lyst stykke træ bliver mørkere med årene. Denne udvikling er man nød til at tage højde for når man ejer møbler i træ.

Dette skal du huske på, når du arbejder med kontormøbler i træ

Der er flere ting, som er vigtige at være opmærksom på, når du køber et kontormøbel i træ. Læs mere her og bliv klogere på hvordan du bør behandler dine træmøbler:

  • Man bør kun anvende vand i små mængder, når man rengør et kontormøbel. Brug en hårdt opvredet klud til at tørre overfladen af.
  • Kontormøbler i træ bør ikke placeres et sted, hvor luftfugtigheden er skiftende.
  • Voksbehandlet træ skal rengøres med en tør klud, og det er meget vigtigt, at den ikke er fugtig.
  • Proceduren er den samme med lakeret træ. Nogle møbler tåler en hårdt opvredet klud, men det er ikke alle.

Brug en hårdt opvredet klud med et mildt opvaskemiddel til oliebehandlede træmøbler. Med samtlige træsorter er det vigtigt straks at tørre op, hvis man spilder en væske. Undgå også at lade store mængder vand ligge på træet, da dette kan resultere i vandskaber på møblet.

Del gerne med venner...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter