Sådan behandler du dit hæve-/sænkebord

Linoleum hæve sænkeborde

Der findes mange gode råd til, hvordan du bedst behandler et hæve-/sænkebord og borde i al almindelighed. Løsningen afhænger altid af, hvilken type bordplade man har med at gøre. Et skrivebord har ofte en linoleumsoverflade, hvilket betyder, at man skal være meget opmærksom på, hvilke midler man anvender i ens behandling og rengøring.

En linoleumsbordplade er et naturprodukt, hvilket betyder, at der er strenge regler, når du skal gøre overfladen ren. Stærke midler kan hurtigt angribe og ødelægge overfladen, så det er derfor vigtigt, at man ikke forhaster sig. Samtidig er linoleum ikke varmefast, derfor er det vigtigt, at man anvender bordskånere eller lignende til varme gryder, pander osv., såfremt det skal bruges til dette formål.

Den almindelige, daglige rengøring skal foretages med en ren og tør klud, der også kan være opvredet i vand. Hvis overfladen på dit hæve-/sænkebord er snavset, så kan du anvende en klud, der er opvredet i sæbeopløsning. Vær opmærksom på, at du blot skal bruge ¼ dl sæbespåner til en liter vand. Det er afgørende, at man straks herefter tørrer efter med en tør klud.

Brug det rigtige rengøringsmiddel til hæve-/sænkeborde

Hvis du har brug for at rengøre bordpladen på dit hæve sænkebord og skrivebord grundigt, så er det vigtigt at anvende rengøringsmidler, der er udviklet specifikt til linoleumsborde. Hvis du skal fjerne pletter, kan dette gøres med mineralsk terpentin. Det er dog vigtigt, at du her er forsigtig. Søg derfor viden om, hvilke produkter, man IKKE på anvende på et linoleumsbord. Det er blandt andet rengøringsmidler som WC-rens, brun sæbe og opvaskemidler, der under ingen omstændigheder bør anvendes.

Da linoleumsbordplader er en følsom størrelse, kan du med fordel påføre bordpladen en blanding af linolie og mineralsk terpentin, der skal have lov til at sidde i 5-10 min. Herefter er det vigtigt, at du tørrer pladen af, så blandingen ikke får lov at tørre ind. Samtidig er det vigtigt at du ikke efterlader vand på dit hæve-/sænkebord, da dette kan efterlade permanente mærker.

Læs mere om hæve-/sænkeborde på http://jkoffice.dk/10-el-haeve-saenke-borde-nye

Del gerne med venner...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter