Læger kan snart bruge en iPhone i deres behandling

Otoskop som iPhone tilbehør

Det er tydeligt at se, at vi befinder os i en revolutionerende tid rent teknologisk. Grænserne for, hvad man i dag kan bruge sin iPhone til bliver hele tiden flyttet, hvilket er utrolig spændende at følge med i. En af de nyeste skud på stammen inden for iPhone-teknologi er, at din læge kan tjekke dine ører med en iPhone. Lyder det underligt? Læs med videre.

Forskere ved Georgia Tech og Emory University har udviklet et stykke iPhone-tilbehør, der kan forvandle telefonen til et lille otoskop. Et otoskop er det som lægerne i dag bruger til at tjekke dine ører. Tilbehøret er blevet døbt ’Remotoscope’. Tilbehøret fungerer ved, at man sætter en anordning, der ligner et otoskop, fast på iPhonens kameralinse og blitz. På den måde kan lægerne tage billeder af din øregang, hvilket kan hjælpe dem til at tjekke, hvad du fejler.

Apps gør behandling med iPhone tilbehør muligt

Den medfølgende app forstørrer billederne, så man behøver ikke at sidde og zoome med fingrene på telefonen. Billedet bliver automatisk sendt videre til en læge, der kan tjekke billederne og konkludere ud fra det tilsendte materiale. På den måde holdes lægen ajour med behandlingen og kan overvåge eventuelle fremskridt.

Det såkaldte Remotoscope bliver i øjeblikket testet godt og grundigt i gennem af flere forskere, der gennemgår kliniske forsøg med produktet. Man håber på at kunne offentliggøre resultaterne i slutningen af året, og derfor er det samtidig svært at fastslå, hvornår læger rundt omkring i verden kan gøre det til en af deres faste metoder. Samtidig med de kliniske forsøg, overvejer man også muligheden for, at forældre selv kan tjekke deres børn med programmet. På den måde kan man slippe for fysiske lægebesøg, ved blot at tage et billede af øret hvorefter programmet sender billedet videre til barnets læge. Udvalget af praktisk iPhone tilbehør til hverdagen er dog kun i startfasen og flere forventer at udviklingen vil fortsætte i jagten på mere effektive behandlinger i sundhedsbranchen.

Del gerne med venner...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter