El-installationer du må behandle uden en elektriker

El-opgaver du må klare uden en elektriker.
Ikke alle el-installationer kræver en autoriseret elektriker.

Flere boligejere ved ikke, hvad man egentlig må lave på egen hånd, når man leger elektriker derhjemme. Hvilke opgaver skal man bruge en el-installatør til at løse, og hvilke kan man med ren samvittighed give sig i kast med? Det er ikke altid til at finde ud af, og derfor er der flere og flere, der forsøger sig med el-installationer, de egentlig ikke må udføre selv. Derfor er det vigtigt, at man altid sørger for at vide, om man har slukket for strømmen, inden man begynder at pille ved stikkontakter og løsninger.

Disse fem ting må du løse, selvom du ikke er uddannet elektriker

Der er flere opgaver med el-installationer, som du kan udføre på egen hånd, hvis du kan:

  • Opsætning af solanlæg, hvis det er købt som sæt.
  • Opsætning af radiator til en centralvarmeanlæg. Husk altid at sørge for, at du har sat dig ind i opsætningen, inden du går i gang.
  • Udskiftning af tørretumbler
  • Udskiftning af blandingsbatteri
  • Udskiftning af vaskemaskine og opvaskemaskine, hvis de indeholder en stikprop.

Der er altså mange ting, som du gerne selv må løse på egen hånd i din bolig, men der er også flere ting, som du skal kontakte en elektriker for at få lavet. Det handler for eksempel om svære installationer inde i huset, ligesom alt arbejde med el-tavlen inde i huset også skal foretages af en elektriker.

Det er vigtigt at overholde disse regler, da de er lavet for at beskytte folk, der ikke ved, hvad de laver, når de roder med el. Hvert eneste år sker der ulykker, fordi en uheldig sjæl er kommet galt afsted med el-arbejdet. Det er altid farligt at arbejde med el, hvorfor det alligevel kan være en fordel, at alliere sig med en billig elektriker eller el-installatør, for sparring til de el-installationer du vil behandle på egen hånd.

Del gerne med venner...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter