Del2: Det skal du vide om behandling af alkoholmisbrug

Hvis du vil stoppe et medlem af familien, en nær ven eller måske en kollega i sit alkoholmisbrug, er der nogle ting, du med fordel kan vide allerede inden. En ting, der er vigtig at vide, er, at det betyder meget, hvornår man konfronterer en alkoholiker. Derfor skal du tænke over, om personen er beruset, inden du vælger at konfrontere ham eller hende.

Dernæst skal du også vide, at der kan være konsekvenser ved at konfrontere personen. Sådan er situationen specielt, hvis du vælger at stille et ultimatum. På sådan et tidspunkt skal du være klar til at tage konsekvenserne af snakken. Det kan måske ende i, at man mister kontakten. Det kan også ende i, at personen kommer i alkoholbehandling. Sidst, men ikke mindst, kan det ende i et kompromis. Sådan foregår det nemlig rigtig ofte, når man konfronterer alkoholikere. Her får du lidt fakta om, hvad en alkoholmisbruger typisk vil sige for at nå frem til sådan et kompromis.

alkoholmisbrug - der findes en behandling.

Sådan vil en person typisk undgå at skulle i behandling for sit alkoholmisbrug

Alkoholikere har det svært med at erkende, at de har et problem. Derfor vil de ofte forsøge at slippe ud af en eventuel behandling ved at indgå kompromiser. Det vil typisk være ting som:

  • At stoppe med at omgås med dem, personen drikker med
  • At begrænse sit alkoholmisbrug til for eksempel weekenden
  • At love, at man aldrig drikker en bestemt type spiritus
  • At gå til lægen og snakke om, hvor slemt problemet egentligt er
  • At trappe ned på mængden af spiritus og øl og måske endda stoppe i et par uger
  • At tage medicin som for eksempel antabus

Hvis personen vælger en af disse kompromiser, skal du være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis stopper det alkoholmisbrug, som personen har. Med dette indlæg afslutter vi vores 2. del, der har til formål at informere mere om behandlingsmulighederne for alkoholmisbrugere.

Hvis du ikke fik læst 1. del om alkoholbehandling så klik på linket i bunden af siden. Er du nysgerrig og vil læse mere om emnet alkoholmisbrug så klik her.

Del gerne med venner...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter