Behandlingsvand kræver ikke opsamling ved algebehandling af tag

Virkningen ved algebehandling af tag er for længst blevet bevist. Ud over en forlængelse af tagets levetid og en formindsket chance for frostskader, kan det ikke diskuteres, at man også står tilbage med en langt pænere og mere præsentabel bolig efter behandling.

Algebehandling af tag - behandling

I takt med befolkningens stigende forbrug af algebehandling har et spørgsmål rejst sig: Hvad skal der egentlig ske med det vand, som taget og algerne behandles med? I dag er det sådan, at midler som bruges til algebehandling af tage er biocider, også kendt som hverdagsgifte, er blevet godkendt af Miljøstyrelsen inden de kan bruges i Danmark. Er der specielle krav til brug af et enkelt middel, som f.eks. påbudt brug af handsker, masker eller opsamling af spildevand, skal det fremgå af etiketten på behandlingsmidlet.

Spørgsmålet er blevet rejst, fordi algebehandlingsmidler både virker mod alger på f.eks. tage, men samtidig også virker mod de alger, som findes i vores vandløb, der er en naturlig del af vores økosystem.

I Danmark findes der fire godkendte midler til algebehandling og rensning af tag. Alle fire indeholder nonanoic acid/pelargonsyre. Disse fire midler bærer ikke et krav om, at overskydende behandlingsvand skal opsamles. Enkelte af midlernes godkendelse skriver dog, at man skal afbryde afløbet fra tag til kloaksystem og at eventuel væske skal opsamles.

Fremtidig ændring kan få betydning for algebehandling af tag

I forhold til om det skal være et krav at opsamle behandlingsvand i fremtiden, kan en ændring være på vej. En ændring hvor en godkendelse måske vil indeholde krav, som den nuværende ikke gør. Der bliver nemlig løbende beregnet på miljøet, hvad det kan tåle – og ikke tåle. Fortsætter udviklingen inden for algebehandling af tag, fliser og facader, er det ikke usandsynligt, at en ændring vil forelægge engang ude i fremtiden.

Leder du efter en algebehandling af tag så besøg http://www.algeteknik.dk

Del gerne med venner...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter