En behandling som dit gulvafløb vil elske

Tips til behandling af gulvafløb

Som alle andre husejere er du nok også interesseret i at holde din gulvrist fri for at stoppe til. Det er ofte hår, der er den største årsag til at gulvafløb stopper til, så derfor skal afløbene renses en gang i mellem. Hvor ofte der skal gøres rent i afløbene afhænger ofte af, hvor mange af husets beboere, der har langt hår. Det er vigtigt at rense afløbet en gang i mellem, da det gør flere ting for husets renlighed. Selvom afløbet måske ikke er stoppet, kan det nemt begynde at lugte fælt, hvis man ikke gør noget ved et stoppet afløb.

Der er flere ting, som du skal bruge, når du skal gøre et gulvafløb rent. Du skal bruge en skruetrækker til at få adgang til gulvafløbet først og fremmest. Herefter handler det om at finde et sæt gummihandsker frem, en pose til affaldet fra afløbet og en børste. Først skal du adskille vandlåsen og afmontere det dæksel, der sidder i afløbet. Det sidder fast med to skruer, der skal løsnes. Ved nyere typer gulvafløb er der dog et håndtag, som du blot kan tage fat i.

Dette skal du bruge, når du renser dit gulvafløb

Det er meget enkelt at rense sit gulvafløb, og det kræver blot få, enkelte ting at komme i gang:

  • Skruetrækker
  • Gummihandske
  • Børste
  • Plastikpose

Sæt vandlåsen ned i plastikposen og herefter kan du begynde at fjerne alle de rester af hår og sæbe, der har samlet sig i afløbet. Det vigtigste er at få fjernet de største klatter af skidt, da det er dem, der forårsager problemerne for din gulvrist. Når du har fjernet skidtet, kan du med fordel spule ned i afløbet, for dermed at fjerne overskydende rester af skidt.

Er dit gamle afløb bare ikke hvad det har været og søger du istedet et nyt gulvafløb, så anbefaler vi at besøge unidrain.dk for mere inspiration til valg af gulvrist.

Del gerne med venner...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter