Antabus er ikke den mest optimale behandling

Der findes mange tilbud, når det kommer til at behandle et alkoholmisbrug og en af de mest populære er antabus. På trods af, at den meget brugte behandlingsmetode er blevet et stort hit, er det dog langt fra den behandling, der skaber de bedste resultater. Hvis man alligevel gerne vil benytte sig af antabus, kan det være en god idé at vide, hvorfor det ikke er den bedste behandling, der tilbydes. Her er det vigtigt at nævne flere ting:

  • Først og fremmest har antabus behandling dårlige resultater rent statistisk
  • Der er ikke mulighed for at få snakket om roden til de problemer, man har

Antabus behandling

Forskning viser, at antabus ikke er en optimal løsning til alkoholbehandling

Kigger man på den forskning, der indtil videre er lavet om antabus behandlinger, kan man se, at det langt fra er den mest effektive behandling til alkoholikere. Op til 99 procent af alle dem, der har brugt antabus piller, er senere faldet tilbage i deres alkoholmisbrug, bl.a. på grund af manglende opfølgning men også fordi, at antabus i sig selv ikke behandler de psykiske problemer og lidelser, som personen har opbygget igennem hele alkoholmisbruget. Der er iøvrigt flere forklaringer på, hvorfor så mange falder tilbage, når de har brugt pillerne.

Først og fremmest har det en stor påvirkning, at man ikke får snakket om det, der ligger bag afhængigheden. Det kan bl.a. skyldes depression, angst, problemer i familien eller forholdet, der fører til, at man drikker for meget alkohol og gør skade på sig selv, både fysisk og psykisk. Hvis man blot tager piller for at fjerne afhængigheden, får man ikke behandlet de fundamentale årsager til misbruget. Her kan særligt ens familie og venner have brug for at snakke nogle ting igennem, ligesom man også selv kan have et stort behov for at italesætte disse ting.

I stedet for en antabus behandling kan man istedet gøre brug af de mange andre muligheder, der tilbydes i Danmark. Her kan man for eksempel vælge minnesotabehandlingen, som har væsentlige bedre resultater. Modsat antabus får man med disse metoder muligheden for at få snakket de ting igennem, som ligger til baggrund for de problemer, man har. Det kan være meget forskelligt hvilken behandling der er bedst. Derfor er det nødvendigt at få hjælp hos fagfolk, der kan stille den korrekte diagnose.

Klik her for at læse mere om Antabus behandling

Del gerne med venner...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter