Del1: Alt for få kender til gratis alkoholbehandling

I Danmark er der rigtig mange, der kæmper med et højt forbrug af spiritus og øl, men på trods af dette, er det ganske få, der ved, at man kan få gratis alkoholbehandling i Danmark.
Derfor er det vigtigt at organisationerne rundt om i landet bliver bedre til at informere om mulighederne for gratis behandling. Behandlingsmulighederne for at afhjælpe alkoholmisbrug er nemlig store, og kan idag fås i samtlige kommuner i Danmark. Det udmunder sig i en række fordele, man har som dansker, hvis man har alkoholproblemer.

  • Uanset hvor du bor kan du få behandling i dit lokalområde
  • Hvert center tilbyder mange forskellige former for gratis alkoholbehandling
  • Der afsættes en stor pulje penge hvert år til alkoholikere

Gratis alkoholbehandling

Stort behov for at få flere i gratis alkoholbehandling

Hver tredje dansker har en person i familien, der er alkoholiseret. Nye undersøgelser viser også, at mere end 12 procent af den danske befolkning har et alkoholforbrug, der er langt over det, der anbefales af sundhedsstyrelsen. Man kan samle rigtig meget fakta, der viser, at det vil gavne danskerne, hvis flere kommer i behandling for deres alkoholisme. Alligevel viser det sig dog sværere og sværere at få folk til at besøge de danske alkoholbehandlingscentre. En af grundene til dette kan være, at danskerne ikke er særlig godt oplyst omkring behandlingstilbuddene.

 For eksempel er det et stort problem, at kun 22 procent af danskerne overhovedet ved, at man har krav på at bliver behandlet gratis. For de 78 procent, der ikke ved det, kan det betyde, at man regner økonomiske konsekvenser med i ligningen, selvom det ikke har meget at sige, når det kommer til at få alkoholikere i behandling.

Dernæst er der ikke mange danskere, der ved, hvad deres kommunale alkoholbehandlingscenter helt konkret tilbyder. Typisk kan man nemlig vælge en gratis alkoholbehandling, der kan tage højde for både det job, man har, den familie, man skal passe og de venner, der er i omgangskredsen.

Klik her og find en gratis alkoholbehandling

Klik her og læs 2. del om behandling af alkoholmisbrug

Del gerne med venner...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter