Alkoholrådgivning – første skridt i en behandling

Alkoholrådgivning henvender sig ikke blot til folk, der har et igangværende alkoholmisbrug. Rådgivningen er i lige så høj grad rettet mod familie og pårørende til den ramte. Det er vigtigt at anerkende, at man har et problem. Det kan både være misbrugeren, der indser, at han/hun ikke kan ændre tilværelsen selv. Men det kan også være familien, der ikke længere vil stå model til pinlige hændelser, løfter der ikke overholdes og/eller ansvarsbrud.

Det er vigtigt at søge rådgivning om alkohol så tidligt som muligt. Jo hurtigere man reagerer, jo hurtigere kan en alkoholmisbruger komme i alkoholbehandling. Alt for mange venter i dag alt for længe, før tanke bliver til handling. Det kan betyde ødelagte venskaber, ægteskaber og relationer.

Mand har brug for alkoholrådgivning

Sådan gør du, når der er brug for råd:

  • Erkend, at du har brug for hjælp. Hvad end du selv er misbruger, eller på pårørende kan det være svært at indse.
  • Kontakt et rådgivningscenter angående gratis alkoholrådgivning
  • Find, i samarbejde med rådgiveren, frem til den fremadrettede plan, der passer bedst til netop din situation.

Under gratis rådgivning har du selvfølgelig mulighed for at optræde anonym, samtidig med at behandleren er underlagt tavshedspligt.

God og effektiv alkoholrådgivning kan også foregå på arbejdspladsen. Her er det muligt at få besøg af rådgivere, misbrugsbehandlere, alkologer og tidligere misbrugere, som kan fortælle deres egen historie og forsøge at nedbryde nogle af de tabuer, som omkranser alkoholmisbrug. Det er vigtigt, at en virksomhed har en plan klar i tilfælde af, at en medarbejder viser tegn på alkoholmisbrug. Det er ikke blot en kæmpe fordel for den pågældende medarbejder, hvis liv kan blive vendt rundt. Det kan også betyde, at virksomheden ikke skal tænke på sygefravær, kostelige fyringer og så er sunde og raske medarbejdere langt mere effektive.

Del gerne med venner...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter